Kurs i livräddning

Efter månader av mörker och kyla är den äntligen här, den svenska sommaren. För många innebär det timmar på stranden eller i badhuset för den som är frusen av sig. Med det varma vädret kommer också den tråkiga statistiken kring olyckor. Varje år är det nämligen över 100 personer som drunknar i Sverige. Det är över 100 personer som hade kunnat räddas varje år, om det funnits människor runtomkring med kunskap inom livräddning. En kunskap som faktiskt lever upp till sitt namn då den räddar liv.

Bli världsmästare på att rädda

Många som tänker på livräddning kanske får en bild av en röd baddräkt, ett stämningsgivande soundtrack och snygga personer som springer i slowmotion. Ni vet vad vi pratar om, Baywatch. Serien som gav livräddarna uppmärksamhet. Vad vi inte alltid tänker på är att de behövs också idag, överallt där det finns människor och vatten. För att bli certifierad livräddare kan du gå en kurs som omfattar olika livräddningsgrepp, simprov och första hjälpen. Allt i ett för att du snabbt skall kunna agera om olyckan är framme. Nöjer man sig inte med att rädda liv kan vi också berätta att det ”nya Baywatch” är att tävla i livräddning. Kanske blir det du som är den nästa världsmästaren?

Att rädda liv är mer än du tror

Att vara livräddare innebär naturligtvis inte alltid att du behöver dra upp livlösa människor ur vattnet. Förhoppningsvis behöver en livräddare aldrig använda sig av den kunskapen! Men att veta hur man gör är en trygghet både för dig och andra i din närhet och kan faktiskt rädda ett liv! Att vara livräddare är ett varierande jobb. Du kan stöta på allt från skärsår i fötterna och algblomning till köldchocker och kallsupar. Det betyder att du skall vara beredd på både den ena och den andra situationen för att kunna agera både snabbt och säkert. Men var inte orolig, har någon dykt från en klippa och skadat en tand finns det ju tandläkare som lagar spruckna tänder. Så precis allt behöver du inte kunna!

Leave a Reply

mts_best