Lär ditt barn simma

 

Det är viktigt att lära sitt barn simma och uppträda förnuftigt vid och i vattnet. Vattenskräck beror ofta på att barnet blivit rädd för vatten i unga år eller aldrig fått chansen att vistas i vatten. Så från unga år bör barnen tränas för att få vattenvana, det kan rädda deras liv.

SimundervisningAction shot from top of boy swimming backstroke.

De flesta badhus brukar arrangera simundervisning. De finns även simklubbar som hjälper till och arrangerar kurser. Det finns en del saker som du bör se över innan du anmäler ditt barn till gruppen. Simgruppen bör inte vara för stor, det blir då svårare för läraren att hålla ihop och se vilka som behöver hjälp med inlärningen. Fråga vilken utbildning simläraren har. En del av undervisningen bör vara lek. Det blir då mer naturligt för barnet att lära och vattnet avdramatiseras.

Inlärningen

Vid varje simsätt så gäller det för barnet att lära sig hantera kroppen i vattnet. Hitta de små knepen för att få det att fungera, det hjälper om de får prova på så mycket som möjligt. De flesta simlärare har utbildning inom det här, blåsa bubblor under vattnet är bara början. Sedan följer övningar som att glida så långt som möjligt i vattnet, hoppa från kant. På den här sidan hittar du en länk där du kan ladda ned olika övningar och tips, klicka här.

Swim Instructor Working with a Little GirlVar realistiska

Det är en sak att lära sig simma i en bassäng, men det är oftast inte där som den största faran finns. Olyckorna sker oftast ute på vatten vid utebad och båtar. Därför är det att rekommendera att barnet får gå i en simskola utomhus. Där finns inget tempererat vatten och vattnet blir oftast mörkt. Det är bra för barnet att lära sig hur man gör vid en brygga och hur man använder sig av till exempel en livboj.

Glöm inte det roliga i att känna sig trygg i vattnet. När barnet lärt sig simma kommer både du själv och barnet känna en trygghet i dess nya kunskap. Ni kan nu koncentrera er mer på att ha roligt tillsammans.

Leave a Reply

mts_best