Simmar Gotland runt

Det finns ett antal människor som har otrolig uthållighet och kan nå stora, fysiska prestationer. Dessa personer är otroligt envisa och ger inte upp i första taget. En av de främsta och största tävlingarna som man kan genomgå är ett triathlon. Jonas Colting är en av dem som har tagit sig genom denna triathlon-tävling vid flera tillfällen och blivit svensk mästare flertal gånger. Han arbetar mycket med att folkhälsan i Sverige ska bli bättre, det vill säga att vi ska bli ett mer aktivt och friskt folk. När han simmade runt Gotland, var syftet att upplysa om folkhälsa.

Informerar genom simning

Jonas Colting är en välkänd profil inom både triathlon och andra områden som har med friskvård att göra. Han var aktiv som elitidrottare under 2000-talet men arbetar nu med andra mer äventyrsliknande event. Han har också skrivit flera böcker som handlar om både hälsosam matlagning och triathlon. Colting använder sig av olika fysiska prestationer för att upplysa och informera omgivningen om kampanjer som är viktiga. Han har till exempel simmat mellan Stockholm och Göteborg på endast 41 dagar med syftet att samla in pengar till organisationen Wateraid. Detta skedde under 2014 och han lyckades att få in 715 000 kronor till organisationen. Han har även simmat utomlands då han simmade runt den thailändska ön Phuket för att informera om havsföroreningar.

Att simma Gotland runt

med hjälp av medtryck kan du sprida ditt budskap, ungefär som Jonas Colting gör med simningen. Om man genomför något som andra kan följa, till exempel en lång simtur, går budskapet lättare in hos dem som blir intresserade. Under 2017 har Colting avverkat sträckan Gotland runt genom simning. Han har även simmat långa sträckor innan detta för att nå ut med sitt budskap men enligt honom var Gotlandssträckan den värsta av dem. Det tog honom 23 dagar att ta sig runt de 30 milen och det var otroligt kallt i vattnet. Han fick även simma i hård vind vilket gjorde att det blev mycket värre än vad han hade trott från början. Syftet med simningen var att väcka liv i frågor som har med folkhälsa att göra.

Leave a Reply

mts_best