Simma dig i form

 

Vill du förbättra din kondition och få bättre muskler? Då kan simning vara en träningsform för dig. Förbränningen i kroppen tar fart samtidigt som både musklerna stärks och kroppen blir smidig. Träningssättet är skonsamt för kroppen och en av de mest effektiva träningsformerna för att komma i form snabbt. Hela kroppen tränas och det är samtidigt skonsamt för speciellt lederna. Din bål blir stärkt och du har bara fördelar att vänta dig.

Träna med variation

Bland det viktigaste är att du tar ut simtagen. Om du fuskar med små simtag blir träningen inte Organic food including vegetables fruit bread dairy and meatlika effektiv utan det ska vara kraftfulla, väl uttagna simtag för att det ska ge bra effekt. Kan du flera simsätt är det en fördel om du varierar med de olika simsätten under ditt träningspass. Ta till exempel två längder rygg, två längder bröst och så vidare. På så sätt tränar du alla kroppens muskler. Du kan samtidigt prova på att öka tempot vid varannan längd.

Fler fördelar

Förutom att du går ner i vikt, eller behåller din nya vikt så finns det fler fördelar med att simma. Du minskar på stressen i din kropp och är en motpol mot allt stillasittande. Vattnet gör att du kan slappna av i både rygg och nacke och spänningshuvudvärken försvinner. Konditionen förbättras betydligt och du kommer orka med vardagslivet bättre.

Vad bör du äta?

När du tränar mer går det mer energi. Det gäller att du stoppar i dig rätt mat i lagom stora portioner. Om du har barn som simtränar bör du tänka på att de bör få i sig så pass mycket energi så det täcker det de gör av med. Kostcirkeln är en bra utgångspunkt för hur din tallrik kan se ut. Ät inte för nära inpå träningen och ha bara vatten i just din vattenflaska. Och glöm absolut inte att äta efter träningen.

Leave a Reply

mts_best